schokland
schokland

Arrangementen

Er zijn diverse mogelijkheden om een ontspannende dag op Schokland te beleven. Wij hebben een aantal arrangementen voor u samengesteld, waar vanzelfsprekend in overleg van afgeweken kan worden. Voor een offerte of voorlopige aanvraag, ga naar het aanvraagformulier.

Cultuurhistorisch

Wanneer u geïnteresseerd bent in de historie en de cultuur van Oudhollandse leefgemeenschappen, dan kunt u op Schokland uw hart ophalen.

De vijfhonderdjarige cultuur van de Schokkers vertelt over hun wederwaardigheden en de permanent dreigende vernietiging die uiteindelijk resulteerde in het bevel van Koning Willem lll het eiland te ontruimen.

De geschiedenis van de Zuiderzeevaart, de drooglegging van de Zuiderzee, de bodemgesteldheid van Schokland heden ten dage; dit alles is voor cultuurliefhebbers een juweeltje.

Ook kan uw nieuwsgierigheid louter gewekt zijn door het menselijke aspect: “Hoe hebben de Schokkers het in vredesnaam kunnen uithouden?”

Educatief

Het voormalig eiland Schokland en haar omgeving is buiten haar unieke karakter ook erg leerzaam.

Zowel cultuur, natuur en geschiedenis komen aan bod in de verschillende arrangementen. Dit maakt het uitermate geschikt voor bijvoorbeeld (school)klassen en/of verenigingen.

Ontspanning

Een ontspannende dag in het midden van het land beleven? Toerisme Schokland weet hier wel raad mee!

Het informele karakter van onze arrangementen maakt de beleving geschikt voor jong tot oud. Voor alle mogelijke groepsactiviteiten is hierdoor een rondleiding op en over het eiland zeer geschikt (familiefeesten, besturenuitjes, teambuilding, personeelsuitjes).

Wat dacht U van een rondrit over het eiland met de Schokkerwagen achter een oldtimer trekker o.l.v. een gids? U komt dan langs de verschillende terpen die allemaal hun eigen verhaal hebben.

Natuur

De landelijke en bosrijke omgeving van Schokland trekt jaarlijks duizenden natuurliefhebbers.

De diversiteit maakt het uniek. Panoramische uitzichten over akker, weilanden, gemixt met een boswandeling en een wandeling over de Gesteentetuin. Dit alles op loop- of fietsafstand van elkaar!

Onze arrangementen

 • Begeleide rondwandeling over Schokland, 1 1/2 uur Bekijk
  Deze wandeltochten met gids duren ongeveer anderhalf tot twee uur en leiden U langs de verschillend terpen van het voormalige eiland. Hierbij wordt dikwijls van de bestaande routes afgeweken om U de verrassende plekjes van Schokland te tonen.

  Prijs: € 4,00 per persoon
  Minimum van € 60,00 per gids (inclusief btw)
  Reserveer nu!
 • Begeleide fietstocht over Schokland, 1 1/2 uur Bekijk
  Deze fietstocht duurt ongeveer anderhalf uur en brengt U bij de Noordpunt en de Zuidpunt van het eiland. Onderweg wordt regelmatig gestopt waarbij de gids zal verhalen op verschillende panoramapunten.

  Kosten: € 4,00 per persoon
  Minimum van € 60,00 per gids (inclusief btw). Wij kunnen voor huurfietsen zorgen, € 8,00 per fiets per dag.
  Reserveer nu!
 • Rondrit met de Schokkerwagen + gids Bekijk
  Met een luxe geveerde personenwagen achter een oldtimer trekker neemt de gids U mee over het eiland. De wagens zijn ook geschikt voor minder valide mensen en hebben een zeer lage instap. Deze ritten duren ongeveer anderhalf uur.

  Prijs: € 6,50 per persoon
  Minimum van € 140,00 per groep (inclusief btw).
  Reserveer nu!
 • Vertelling door Schokkernazaat Bekijk
  Echte Schokkers in klederdracht verhalen over het verleden en nemen U mee naar het leven op het eiland rond 1840. Deze vertelling duurt ongeveer 45 minuten.

  Prijs: € 125,00 per groep (inclusief btw)
  Om in het kerkje de vertelling te houden dient U ook de entree van het museum te betalen (kijk bij entree museum).
  Reserveer nu!
 • Gidsen tijdens een poldertour op jullie touringcar Bekijk
  Een van deze gidsen zal jullie begeleiden tijdens een rondtour om Schokland of door de Noordoostpolder op jullie eigen bus. Startplaats is bij het Museum Schokland.

  Prijs: € 75,00 per uur (inclusief btw)

  Reserveer nu!
 • Arrangement koffie/thee + Schokkerbrok + entree + gids Bekijk
  Ontvangst met koffie/thee en Schokkerbrok in het sfeervolle restaurant of op het terras, bezoek aan het museum met rondleiding plus een rondwandeling met gids langs de Zuiderbuurt.

  Prijs: € 18,50 p.p.
  Er geldt een minimum van 15 personen.
  Reserveer nu!
 • Arrangement Beleef Schokkermomenten Bekijk
  Dit arrangement bestaat uit een ontvangst met twee keer koffie/thee plus Schokkerbrok in het restaurant. Daarna een rondrit op de Schokkerwagen met gids over het voormalige eiland en wordt afgesloten met een bezoek aan Museum Schokland.

  Prijs: € 22,50 p.p. (inclusief btw)
  Minimaal aantal: 15 personen.
  Reserveer nu!
 • Lezingen over Schokland Bekijk
  Avondvullend programma in uw eigen stad op dorp te verzorgen.

  Prijs: € 100,- (exclusief kilometervergoeding)

  Reserveer nu!
 • Vertelling over Schokland op uw school Bekijk
  Een enerverende vertelling over Schokland op uw school of instelling. De kinderen zullen adembenemend luisteren naar de historische verhalen en anekdotes van Schokkervertellers. Een leuk project om op school op te pakken. Vervolgens begeleiden we uw groepen op Schokland. Hier worden de verhalen werkelijkheid en kunnen de kinderen met eigen ogen zien en handen voelen hoe het eiland Schokland verdween.

  Prijs: € 120,00 per uur (inclusief klederdracht en aankleding in het lokaal)

  Reserveer nu!
 • Schoolreisje naar Schokland Bekijk
  Een educatieve dag op Schokland. Een belevenis voor de kinderen. Geschiedenisles komt tot leven tijdens een door een gids begeleide rondgang over het voormalig eiland. Er zijn diverse arrangementen samen te stellen. Zo is de rondrittenkar een dynamische beleving voor de leerlingen.

  Prijs: € 3,50 per leerling (afhankelijk van het programma)

  Reserveer nu!
 • Workshop zeemansliederen zingen Bekijk
  Heerlijk genieten bij het instuderen van zeemansliederen. Er is een dirigent bij plus een accordeonist. wij leveren de teksten en de muziek, u de zang. Er zal uitleg gegeven worden waarom deze liederen bij Schokland horen. Uiteraard wordt er tijdens een korte pauze ook een glaasje Schokkerbitter geschonken!

  Prijs: € 8,00 per persoon
  Minimum van € 180,00 per groep (inclusief btw).
  Reserveer nu!
 • Arrangement Ontspanning op Schokland Bekijk
  U wordt met uw groep ontvangen in het Museumrestaurant met 2x koffie/thee plus Schokkerbrok. Dan gaat u Museum Schokland in en kunt u de film over Schokland bekijken. U wordt bij het Museum opgehaald om mee te gaan (eigen vervoer) naar de Oude Haven van Emmeloord voor een Workshop Zeemansliederen zingen. Hierbij zullen de muzikaal leider samen met de accordeonist u in de sfeer brengen van het gemoedelijke leven van de Schokkers. Wij leveren de tekstboekjes, verkleedspullen en een Schokkerbittertje, jullie vormen snel één groot Schokker zeemanskoor...! Het hele arrangement duurt ongeveer twee en een half uur.

  Prijs: € 22,50 per persoon
  Minimaal aantal:15 personen
  Reserveer nu!