schokland
schokland

Cultuurhistorisch

Wanneer u geïnteresseerd bent in de historie en de cultuur van Oudhollandse leefgemeenschappen, dan kunt u op Schokland uw hart ophalen.

De vijfhonderdjarige cultuur van de Schokkers vertelt over hun wederwaardigheden en de permanent dreigende vernietiging die uiteindelijk resulteerde in het bevel van Koning Willem lll het eiland te ontruimen.

De geschiedenis van de Zuiderzeevaart, de drooglegging van de Zuiderzee, de bodemgesteldheid van Schokland heden ten dage; dit alles is voor cultuurliefhebbers een juweeltje.

Ook kan uw nieuwsgierigheid louter gewekt zijn door het menselijke aspect: “Hoe hebben de Schokkers het in vredesnaam kunnen uithouden?”

Arrangementen Cultuurhistorisch

 • Begeleide rondwandeling over Schokland, 1 1/2 uur Bekijk
  Deze wandeltochten met gids duren ongeveer anderhalf tot twee uur en leiden U langs de verschillend terpen van het voormalige eiland. Hierbij wordt dikwijls van de bestaande routes afgeweken om U de verrassende plekjes van Schokland te tonen.

  Prijs: € 4,00 per persoon
  Minimum van € 60,00 per gids (inclusief btw)
  Reserveer nu!
 • Begeleide fietstocht over Schokland, 1 1/2 uur Bekijk
  Deze fietstocht duurt ongeveer anderhalf uur en brengt U bij de Noordpunt en de Zuidpunt van het eiland. Onderweg wordt regelmatig gestopt waarbij de gids zal verhalen op verschillende panoramapunten.

  Kosten: € 4,00 per persoon
  Minimum van € 60,00 per gids (inclusief btw). Wij kunnen voor huurfietsen zorgen, € 8,00 per fiets per dag.
  Reserveer nu!
 • Rondrit met de Schokkerwagen + gids Bekijk
  Met een luxe geveerde personenwagen achter een oldtimer trekker neemt de gids U mee over het eiland. De wagens zijn ook geschikt voor minder valide mensen en hebben een zeer lage instap. Deze ritten duren ongeveer anderhalf uur.

  Prijs: € 5,00 per persoon
  Minimum van € 130,00 per groep (inclusief btw).
  Reserveer nu!
 • Vertelling door Schokkernazaat Bekijk
  Echte Schokkers in klederdracht verhalen over het verleden en nemen U mee naar het leven op het eiland rond 1840. Deze vertelling duurt ongeveer 45 minuten.

  Prijs: € 125,00 per groep (inclusief btw)
  Om in het kerkje de vertelling te houden dient U ook de entree van het museum te betalen (kijk bij entree museum), plus de huur van het kerkje van € 90,00 voor een uur (inclusief btw)
  Reserveer nu!
 • Gidsen tijdens een poldertour op jullie touringcar Bekijk
  Een van deze gidsen zal jullie begeleiden tijdens een rondtour om Schokland of door de Noordoostpolder op jullie eigen bus. Startplaats is bij het Museum Schokland.

  Prijs: € 75,00 per uur (inclusief btw)

  Reserveer nu!
 • Arrangement koffie/thee appelgebak + entree + gids Bekijk
  Ontvangst met koffie/thee en appelgebak in het sfeervolle restaurant of op het terras, bezoek aan het museum met rondleiding plus een rondwandeling met gids langs de Zuiderbuurt.

  Prijs: € 14,50 p.p.
  Er geldt een minimum van 15 personen.
  Reserveer nu!
 • Arrangement Beleef Schokkermomenten Bekijk
  Dit arrangement bestaat uit een ontvangst met twee keer koffie/thee plus appelgebak in het restaurant. Daarna een rondrit op de Schokkerwagen met gids over het voormalige eiland en wordt afgesloten met een bezoek aan Museum Schokland.

  Prijs: € 18,50 p.p. (inclusief btw)
  Minimaal aantal: 15 personen.
  Reserveer nu!