schokland
schokland

Educatief

Het voormalig eiland Schokland en haar omgeving is buiten haar unieke karakter ook erg leerzaam.

Zowel cultuur, natuur en geschiedenis komen aan bod in de verschillende arrangementen. Dit maakt het uitermate geschikt voor bijvoorbeeld (school)klassen en/of verenigingen.

Arrangementen Educatief

 • Begeleide rondwandeling over Schokland, 1 1/2 uur Bekijk
  Deze wandeltochten met gids duren ongeveer anderhalf tot twee uur en leiden U langs de verschillend terpen van het voormalige eiland. Hierbij wordt dikwijls van de bestaande routes afgeweken om U de verrassende plekjes van Schokland te tonen.

  Prijs: € 4,00 per persoon
  Minimum van € 60,00 per gids (inclusief btw)
  Reserveer nu!
 • Begeleide fietstocht over Schokland, 1 1/2 uur Bekijk
  Deze fietstocht duurt ongeveer anderhalf uur en brengt U bij de Noordpunt en de Zuidpunt van het eiland. Onderweg wordt regelmatig gestopt waarbij de gids zal verhalen op verschillende panoramapunten.

  Kosten: € 4,00 per persoon
  Minimum van € 60,00 per gids (inclusief btw). Wij kunnen voor huurfietsen zorgen, € 8,00 per fiets per dag.
  Reserveer nu!
 • Rondrit met de Schokkerwagen + gids Bekijk
  Met een luxe geveerde personenwagen achter een oldtimer trekker neemt de gids U mee over het eiland. De wagens zijn ook geschikt voor minder valide mensen en hebben een zeer lage instap. Deze ritten duren ongeveer anderhalf uur.

  Prijs: € 5,00 per persoon
  Minimum van € 130,00 per groep (inclusief btw).
  Reserveer nu!
 • Vertelling door Schokkernazaat Bekijk
  Echte Schokkers in klederdracht verhalen over het verleden en nemen U mee naar het leven op het eiland rond 1840. Deze vertelling duurt ongeveer 45 minuten.

  Prijs: € 125,00 per groep (inclusief btw)
  Om in het kerkje de vertelling te houden dient U ook de entree van het museum te betalen (kijk bij entree museum), plus de huur van het kerkje van € 90,00 voor een uur (inclusief btw)
  Reserveer nu!
 • Gidsen tijdens een poldertour op jullie touringcar Bekijk
  Een van deze gidsen zal jullie begeleiden tijdens een rondtour om Schokland of door de Noordoostpolder op jullie eigen bus. Startplaats is bij het Museum Schokland.

  Prijs: € 75,00 per uur (inclusief btw)

  Reserveer nu!
 • Lezingen over Schokland Bekijk
  Avondvullend programma in uw eigen stad op dorp te verzorgen

  Prijs: € 100,- (exclusief kilometervergoeding)

  Reserveer nu!
 • Vertelling over Schokland op school Bekijk
  Een enerverende vertelling over Schokland op uw school of instelling. De kinderen zullen adembenemend luisteren naar de historische verhalen en anekdotes van Schokkervertellers. Een leuk project om op school op te pakken. Vervolgens begeleiden we uw groepen op Schokland. Hier worden de verhalen werkelijkheid en kunnen de kinderen met eigen ogen zien en handen voelen hoe het eiland Schokland verdween.

  Prijs: € 100,00 per uur (inclusief aankleding in het lokaal)

  Reserveer nu!
 • Schoolreisje naar Schokland Bekijk
  Een educatieve dag op Schokland. Een belevenis voor de kinderen. Geschiedenisles komt tot leven tijdens een door een gids begeleide rondgang over het voormalig eiland. Er zijn diverse arrangementen samen te stellen. Zo is de rondrittenkar een dynamische beleving voor de leerlingen.

  Prijs: € 3,50 per leerling (afhankelijk van het programma)

  Reserveer nu!